Rope Service - splicing

NYHED: Dyneema covers i alle størrelser!

Vi tilbyder nu Dyneema covers til skøder og fald i alle størrelser. Gottifredi Maffioli's tynde, lette og rigtig slidstærke Dyneema-strømper findes fra den mindste 1x1x24L til den største 1x1x48L i serien af de kun 0.7mm tykke covers. Passer til at dække tovværk mellem 4mm og 13mm (kernens diameter).

Dyneema-strømpe er perfekt til udtyndede spilerskøder og -gajer, fokkeskøder som løber gennem indhalringe, fald som behøver ekstra beskyttelse ved mastudgangen..

Takket være deres tyndhed og evne til at dække kerne af forskellige tykkelser, er de rigtig gode til splejsninger. Et splejset øje med strømpe resulterer ofte i at den splejsede del er meget hård og stiv - men hvis man erstatter den originale strømpe med et stykke Dyneema-strømpe kan man opnå et splejset stykke som er næsten lige så fleksibelt som resten af tovværket.

Du kan finde mere info om størrelser på Maffiolis hjemmeside: Calza Dyneema - eller kontakt os for at høre mere.

SPLICING

VORES SERVICE

Få de bedste mulige skøder, fald og kontrolliner til netop din båd med vores splejsningsservice! Vi udfører alle slags tovværksarbejde, inklusiv forskellige øjer, ringe, afstrømpninger, endeløse liner og soft shackles. Vi hjælper dig også med at vælge de bedste sjækler og tilbehør til dit brug.

Vi kan splejse langt de fleste tovværk på markedet, så selvom du allerede har købt tovværket så kan vi hjælpe dig med splejsningerne*. Normalt vil der være samme pris på arbjedet som hvis du bestiller tovværket hos os. Bare vis os tovværket, så giver vi dig et godt tilbud!

*Brugt tovværk: normalt splejser vi ikke brugt tovværk, men hvis det er relativt nyt og i god stand kan vi gøre en undtagelse. Så du er altid velkommen at kontakte os!

Splicing tools
Hvad kan vi gøre for dig?
DSK78 Club Poly, Calza Dyneema & Tylaska-T8/T12
DSK78 Club Poly, Calza Dyneema & Tylaska-T8/T12"
Spi-sheets and afterguys for an X-50
Spilerskøde og gaj for en X-50

SPLEJSET ØJE

Covered eye-splices
DSK78 Club Poly 10mm med splejset øje og strømpe.
Den ene med originalstrømpe og den anden med
extra tynd Dyneema-strømpe.

Et splejset øje i enden af fx et fald eller skøde. Kan laves i forkellige længder enten med strømpe eller uden strømpe.

Eye-splices without cover
Splejset øje uden strømpe. Til venstre
et lille øje for at fæste pilot-line i bagenden af fald.

ENDELØS SPLICE

Endless mainsheet on an X-35. Red tape marks the splice.
Endeløst storsejlsskøde på en X-35.
Den røde tape viser hvor det er splejset sammen.

En "endeløs" splice bruges for at fæste to stykker tovværk sammen eller splejse et tovværk til en loop. Godt for storsejlsskøder og furling-liner. Kan laves med de fleste typer af tovværk, og hvis det er nødvendigt laver vi arbejdet på båden.

SOFT SHACKLES

Small 4mm soft shackle
En kort 4mm soft shackle

Soft shackles er gode alternativer til metal-sjækler. Lette, stærke og nemme at bruge. Kan bruges til alt muligt, fx fastgørelse af blokke, fokkeskøder, extra skøder osv.

Rope Service tilbyder soft shackles på custom-mål til alt hvad du kan tænke dig. For det medste bruger vi Gottifredi Maffioli "Compact 78"-Dyneema kerne, men du må gerne spørge efter andre materialer.

Tommelfingerreglen er at brudstyrken på en soft shackle er det samme som brudstyrken på det brugte tovværk.

DYNEEMA-LOOPS

Dyneema-loops er ofte det allerletteste og stærkeste alternativ for at fastgøre blokke og anden hardware. De er bygget op af tre omgange Dyneema-kerne, som bliver splejset sammen ind i en tynd Dyneema-strømpe.

10mm Dyneema-loops
Tre omgange af 4mm Dyneema bliver til 10mm loops.
Brudstyrke ca 3500 daN.
Rebe-hook på storsejl
Rebe-hook på storsejl
Dyneema-loops
Dyneema-loops bygget med 4 - 5 - 6 og 8mm kerne.
Brudstyrke på ca 3500 daN og op til 14000 daN.